18 Ocak 2016 Pazartesi

En Tecrübeli Atletimiz Safder Kartoğlu 89 Yaşında!



Safder Kartoğlu : Türkiye'de kendi yaş grubunda halen koşmaya ve yarışmaya devam eden en tecrübeli atleti (86 yaşındaki Osman Yavuz'la beraber), bugün 89 yaşına bastı. Doğum günü kutlu olsun ve dilerim bizlere ilham vermeye devam etsin! 

Bu değerli isim, #koşu #spor'unun yaşı olmadığının, ülkemiz koşullarına "rağmen" #atletizm'i tutkuyla seviyorsanız, her zaman bu özel sporu sürdürebileceğinizin en somut ve canlı kanıtıdır. Çevrenizde sizi spordan alıkoyan şanssız insanları geride bırakın ve emekliliğinizi hastane kuyruklarında ilaç baronlarından hap dilenen, son yıllarının her saniyesini ağrı ve acı içinde geçiren insanlardan biri olmak yerine, Safder abi gibi kendinize, vücudunuza ve ruhunuza yatırım yaparak, 89 yaşında bile 30 yaşındaki hem cinsinizden daha fit, sağlıklı ve mutlu olun.




Ayrıca Safder abi gibi ilham kaynakları sadece kendi yaşamlarını renkli ve dolu dolu hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda çevrelerine ve gelecek nesillere de bir "eser" bırakarak, dünyaya gelişinin bir sebebi olduğunu gösterip, üretkenliğini toplum, ülke ve dünyanın refahı için kullanırlar. Bu yüzden onun gibi isimler, çoğunluğun aşırı prim vererek kolay yoldan hayat standartlarını "ultra-lüks" seviyesine çıkaran ismi lazım değil spor branşı üyelerinin aksine, bugünlere en zor yoldan ulaşmış, toplumu tarafından tanınmamış, çevresindeki birkaç atlet harici değer ve saygınlık görmemiş, gerçek emek sahibi azınlıklardan biridir.


Kendinden daha genç ve tecrübesiz insanların "bu yaşta koşmak senin neyine, otur huzur evindeki yerine ve ölümü bekle" sözlerine kulak asmayıp, katıldığı sayısız yarışlara ve keyif dolu anılara her yıl yenilerini eklerken, Safder abi, karşılaştığı her genç sporcuya da tecrübelerini keyifle anlatıyor. Bildiklerini, yaşadıklarını paylaşırken sözlerinden hayatını ne kadar tutku ile yaşadığını kolaylıkla hissediyorsunuz.

Ayrıca şiir de yazıp okuyan bir şair olan çok yönlü atletimiz, sporcuların da romantik bir kalbi ve ruhu olabileceğini her fırsatta bizlere gösteriyor. Şimdi Safder abiyle tanışın, arkadaş olun, yarışlarda gidip takdir edin, değerini bilin ve çevrenizde sizi koşarak kendinizi geliştirmenizden alıkoyan herkese hayal ettiğiniz gelecekteki haliniz olan Safder abiyi örnek gösterin, onlar hastanelere ve kahvehanelere abone olsunlar, sizler koşu yarışı web sitelerine ve ödül kürsülerine...

Diğer faydalı makalelerim için tıklayın: http://fatihbuzgan.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder